עבירת איומים – אזרחים רבים נחקרים במשטרה על עבירת איומים מאחר ונוקטים בשייח תוקפני, ולדון מאיימת אשר לעיתים אינם יודעים שיכולה להגיע לכדי עבירה פלילית של איומים.
איום הוא: " המאיים על אדם בכל דרך שהיא בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, שלו או של אדם אחר, בכוונה להפחיד את האדם או להקניטו, דינו – מאסר שלוש שנים."
ניתן ללמוד כי המבחן לקביעה האם אותו עיון באמת מהווה עבירה הוא מבחן אובייקטיבי של האדם הסביר- והאם כאשר אותה אמירה הייתה נאמרת כלפי אדם אחר שהיה באותו מצב האם היה מרגיש מאוים..
כאן המקום לציין כי אפילו אם לא היה באיום כדי להטיל מורא ופחד על האדם הספציפי, אפשר ויהא בו כדי לבסס הרשעה בעבירת איומים, אם הוא עונה על המבחן האובייקטיבי של הטלת מורא על האדם הסביר.
אזרחים רבים מוזמנים לחקירה במשטרת ישראל בעבירת איומים ומוותרים על זכות הייעוץ מאחר והם סבורים כי לא עשו כלום ורק אמרו אמירה כזו או אחרת.
זכות הייעוץ היא חשובה מאין כמוה במיוחד בעבירות איומים.
ייעוץ נכון וחכם יכול להוביל בהמשך לסגירת תיק החקירה ללא הגשת כתב אישום. צור קשר עורכי דין פלילי שלומי בן דור
ככל והוגש כתב אישום יש להיות מלווה באמצעות עורך דין מהתחום הפלילי על מנת לצמצם נזקים עתידיים, מאחר ובתי המשפט מחמירים בעבירות אלו ואזרחים נורמטיביים ללא עבר פלילי יכולים להיות מוכתמים בהרשעה פלילית בעבירה זו
עבירות איומים בישראל הן עבירות פליליות הנוגעות לאיום בפגיעה בגופו, ברכושו או בשמו הטוב של אדם, בכוונה להפחידו או לכפות עליו פעולה. עבירות אלו מוסדרות בסעיף 192 לחוק העונשין, ונחשבות חמורות בשל השפעתן על תחושת הביטחון האישי והחברתי.
האיום יכול להיות מילולי, בכתב, בהתנהגות או באמצעים טכנולוגיים, כמו הודעות ברשתות חברתיות. החוק אינו דורש שהאיום יתממש בפועל, אלא די בכך שהייתה כוונה להטיל פחד או כפייה. הענישה על עבירות איומים כוללת עד שלוש שנות מאסר, בהתאם לנסיבות העבירה וחומרתה.
הטיפול המשפטי נועד להגן על הקורבן ולשמור על הסדר הציבורי.