עבירות אלימות

מאמרים נוספים

תקיפה סתם חוק העונשין

תקיפה סתם חוק העונשין – מה חשוב לדעת? במערכת המשפט הפלילית בישראל, עבירת תקיפה סתם מוסדרת בסעיף 379 לחוק העונשין, התשל"ז-1977. מדובר בעבירה נפוצה יחסית,

קרא עוד »

משרדי עורכי דין פליליים

משרדי עורכי דין פליליים בישראל – כל מה שצריך לדעת משרדי עורכי דין פליליים תחום המשפט הפלילי בישראל הוא מהמורכבים ביותר ודורש התמחות מיוחדת, ניסיון

קרא עוד »

כמה זה מאסר עולם

כמה זה מאסר עולם? הגדרות, חוקים וחריגים מעניינים   מאסר עולם נחשב לעונש החמור ביותר במערכת המשפט, אך בפועל, משמעותו משתנה בהתאם למדינה, לעבירה ולשיקולי

קרא עוד »

ליצירת קשר

עבירות אלימות על פי חוק העונשין קיימות מגוון עבירות אלימות קלות וחמורות וכמובן אלימות מילולית, אלימות כלכלית ועוד.

כגון: תקיפה סתם, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, תקיפת עובד ציבור, תקיפה בנסיבות מחמירות, חבלה בכוונה מחמירה ועד רצח. 

מהי תקיפה:  בסעיף 380 לחוק העונשין נכתב: "אדם יחשב כמי שביצע עבירת תקיפה אם הכה אדם אחר, נגע בו, דחף אותו או הפעיל על גופו כוח בדרך אחרת, במישרין או בעקיפין בלא הסכמת או בהסכמתו שהושגה בתרמית"

תקיפה סתם– מדובר בעבירה עם דרגת החומרה הקלה ביותר אשר אין חובה בצידה כי נגרמה לקרבן חבלה כלשהיא. העונש המקסימאלי בחוק לעבירה זו הוא: עד שנתיים מאסר.

סטירה, יריקה, בעיטות ועוד אלימות בסגנון יכולים להוביל את החשוד לחדר החקירות

תקיפה הגורמת חבלה של ממש: ככל שהתקיפה גרמה חבלה בגופו של הקרבן  ובוצעה על ידי  יחיד, אזי העבירה אשר תיוחס היא עבירה של תקיפה הגורמת חבלה של ממש. העונש המקסימלי לעבירה זו הוא: עד 3 שנות מאסר. התייעץ עימי – עוד שלומי בן דור

חבלה של ממש לפי הגדרתה בחוק הינה " מכאוב, מחלה או ליקוי גופניים, בין קבועים ובין עוברים ", כאשר יש צורך להוכיח שיש אכן חבלה מוחשית וממשית. 

תקיפה בנסיבות מחמירות: ככל שבוצעה עבירה של תקיפה סתם, או תקיפה הגורמת חבלה של ממש, כאשר היו נוכחים שניים או יותר. העונש הקבוע בחוק הוא כפל עונש מעבירות תקיפה סתם או תקיפה הגורמת חבלה של ממש. דהיינו בין 4 ל 6 שנות מאסר.

חבלה חמורה- מדובר באחת העבירות החמורות במדרג עבירות האלימות כאשר התוצאה של אותה תקיפה הובילה לסיכון חיי אדם  או להביא לפגיעה קשה באחד מחושיו או אבריו וכתוצאה מאותה אלימות נגרמו לקורבן נכות או מום לצמיתות. 

במקרה שהורשע אדם בעבירה זו צפוי לעונש מאסר של עד 7 שנים וככל והאלימות לוותה באמצעות נשק קר או חם ,כפל עונש.

אלימות מילולית– שימוש באיומים, שפה משפילה אשר יכולה להטיל פחד ואימה כלפי הקרבן. 

ככל ויש קללות אשר בתוכם איומים אזי מדובר בהחלט בעבירה פלילית בגינה אותו מאיים ייחקר במשטרת ישראל וצפוי לכתב אישום ובהמשך לעונש מאסר של עד 3 שנות מאסר.

לצערי האלימות במדינת ישראל עולה וחוצה קהלים, וגילאים ומניסיוני הרב גם כחוקר בכיר במשטרת ישראל וגם כיום כסנגור פלילי אני רואה החמרה בטיפול ובענישה בעבירות האלימות בייחוד בעבירות האלימות החמורה.

מרבית תיקי עבירות אלימות נחקרים באופן מיידי ואותם חשודים נעצרים ובעבירות החמורות אף מוגשים כתב אישום ומעצרם מוארך עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינם.

Scroll to Top
גלילה למעלה