בדיקת אלכוהול בנהיגה

מאמרים נוספים

כתב אישום סמים

כתב אישום סמים בשנים האחרונות עבירות סמים הפכו להיות "מכת מדינה" לאור הזמינות לסמים , והפלטפורמות הרבות בהם משתמשים סוחרי סמים למכירת "מרכולתם" ישנה דרישה

קרא עוד »

מעבדה לגידול סמים

מעבדה לגידול סמים מעבדה לגידול סמים – השבוע קיבלתי שיחת טלפון מאחת מתחנות המשטרה בארץ ועל הקו חוקר אשר מוסר כי יש עצור אשר מעוניין

קרא עוד »

סחר בסמים עונש

סחר בסמים עונש סחר בסמים עונש -בספר החוקים של מדינת ישראל קיימים מספר עבירות סמים שונות כגון: החזקת סמים גידול ייבוא וסחר בסמים סחר בסמים

קרא עוד »

תקיפה סתם חוק העונשין

תקיפה סתם חוק העונשין – מה חשוב לדעת? במערכת המשפט הפלילית בישראל, עבירת תקיפה סתם מוסדרת בסעיף 379 לחוק העונשין, התשל"ז-1977. מדובר בעבירה נפוצה יחסית,

קרא עוד »

ליצירת קשר

בדיקת אלכוהול בנהיגה – מעטים האזרחים אשר יוצאים לאירוע או לבלות ולא שותים כוס אחת של אלכוהול או אף יותר מזה.

שוטרי אגף התנועה של משטרת ישראל פרוסים ברחבי הארץ ובין השאר מבצעים בדיקות לנהגים הנמצאים במקומות בילוי הומי אדם, כביש מהיר או בתוך העיר וזאת על מנת לאתר את רמת ריכוז האלכוהול בדם כדי לאתר נהגים שיכורים המסכנים את המשתמשים בדרך.

כידוע אסור על פי חוק לעלות לרכב ולנהוג בו כאשר אתה שיכור. או תחת השפעת סם.

שיכור על פי הוא נהג אשר רמת האלכוהול בדמו עולה על 240 מ"ק בליטר אחד של אויר נשוף לחתוך מכשיר המדידה של השוטר. כאשר פסיקת בימ"ש העלתה ל 290 מ"ק.

כאשר שוטר עוצר נהג בדיקת אלכוהול בנהיגה ויש לו חשד קל ביותר כי הנהג נוהג תחת השפעת אלכוהול יידרש אותו נהג לעבור בדיקה במכשיר "הנשיפון"- מדובר במכשיר אשר נותן לשוטר אינדיקציה ראשונית האם יש בדמו של אותו נהג אלכוהול. ככל והתשובה לכך חיובית יידרש הנהג לעבור בדיקה במכשיר "הינשוף" כאשר על השוטר להמתין 15 דק בין שתי הבדיקות בהן יאסר על נהג לאכול ולשתות.

במהלך הבדיקה נהג הרכב ינשוף אויר לתוך הפיה והמכשיר מנפיק פלט מודפס של רמת האלכוהול בדם.

הבדיקה תעשה במקום בו נעצר הנהג ועל הנהג להסכים לה. סירוב של נהג לבצע בדיקת ינשוף"- יחשב כאילו הנהג שיכור.

תוצאות בדיקת הינשוף הן קבילות בבית המשפט. צור קשר עורך דין שלומי בן דור

ישנם מיקרים בהם קצין משטרה מאגף התנועה מגיע לזירת האירוע בו נתפס נהג אשר נהג תחת השפעת אלכוהול ובסמכותו לפסול מנהלית את רישיון הניגה של אותו נהג לתקופה של 30 ימים ככל וביצע עבירות כגון: אי מתן זכות קדימה, עקיפה בדרך לא פנויה, נהיגה תחת השפעת סם או אלכוהול, חציית קו הפרדה רצוף ועוד.

במקרה והיה הנהג מעורב בתאונת דרכים עם נזק או נפגעים רשאי קצין המשטרה לשלול הרישיון לתקופה של 60 ימים

ובמקרה חס וחלילה של תאונה קטלנית חייב לפסול לתקופה של 90 ימים

ככל ורישיון הנהיגה נפסל מנהלית רשאי הנהג לפנות בבקשה לבימ"ש לבטל או לקצר את תקופת השלילה אך חשוב לציין כי בעבירות של נהיגה תחת השפעת אלכוהול וסמים בימ"ש ממעט להתערב בהחלטת קצין המשטרה כמובן שהליך כזה מול בית המשפט מומלץ לעשות באמצעות עו"ד המתמחה בדיני תעבורה.

לגבי הענישה בתיק של נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים- יש חובת פסילה מינימום שנתיים מלהחזיק רישיון נהיגה, הנהג צפוי לקנס והחל והמפעם השנייה אם ייתפס התביעה יכולה לבקש אף מאסר של ממש.

חשוב לציין כי שלילה מעל שנתיים תגרור את הנהג לבצע  מבחן תאוריה, ביצוע טסט ומעבר של בדיקות רפואי במכון הרפואי של משרד התחבורה.

ההמלצה שלי היא ככל שהוגש כנגד נהג כתב אישום בגין "נהיגה תחת השפעת אלכוהול"  ולאור החמרת ענישה בעבירה מסכנת חיים זו, להתייעץ עם עורך דין מתחום התעבורה.

זכרו: "אם שותים לא נוהגים"

Scroll to Top
גלילה למעלה