איסור מכירת משקה אלכוהול לקטין

מאמרים נוספים

כתב אישום סמים

כתב אישום סמים בשנים האחרונות עבירות סמים הפכו להיות "מכת מדינה" לאור הזמינות לסמים , והפלטפורמות הרבות בהם משתמשים סוחרי סמים למכירת "מרכולתם" ישנה דרישה

קרא עוד »

מעבדה לגידול סמים

מעבדה לגידול סמים מעבדה לגידול סמים – השבוע קיבלתי שיחת טלפון מאחת מתחנות המשטרה בארץ ועל הקו חוקר אשר מוסר כי יש עצור אשר מעוניין

קרא עוד »

סחר בסמים עונש

סחר בסמים עונש סחר בסמים עונש -בספר החוקים של מדינת ישראל קיימים מספר עבירות סמים שונות כגון: החזקת סמים גידול ייבוא וסחר בסמים סחר בסמים

קרא עוד »

תקיפה סתם חוק העונשין

תקיפה סתם חוק העונשין – מה חשוב לדעת? במערכת המשפט הפלילית בישראל, עבירת תקיפה סתם מוסדרת בסעיף 379 לחוק העונשין, התשל"ז-1977. מדובר בעבירה נפוצה יחסית,

קרא עוד »

ליצירת קשר

איסור מכירת משקה אלכוהול לקטין – החל מתחילת שנות ה 2000 ראו במדינת ישראל עליה מדאיגה של אלימות קשה בעיקר בקרב בני נוער אשר היו מתאספים בגנים ציבוריים או במועדוני בילוי.

נתון משמעותי אשר עלה מהנתונים הוא  כי מרבית האירועים היו כאשר הקטינים היו נתונים תחת השפעת אלכוהול וגיל אותם קטינים אשר שותים אלכוהול יורד מידי שנה.

איסור מכירת משקה אלכוהול לקטין – בשנת 2010 חוקק במדינת ישראל חוק שנקרא : "חוק המאבק בתופעת השכרות" אשר בין השאר עוסקת באיסור של בית עסק למכור משקה אלכוהולי לקטינים.

להלן החוק:

  • א1) המוכר משקה משכר לקטין, דינו – מאסר שישה חודשים.
  • (א2)המספק משקה משכר לקטין או הרוכש משקה משכר בעבור קטין, במקום ציבורי, שלא הנוכחות האחראי על הקטין ובהסכמתו או שלא בחוג משפחתו, דינו – מאסר שישה חודשים; בסעיף קטן זה, "אחראי על קטין" – הורה, הורה חורג, אפוטרופוס, או מי שהקטין נתון במשמורתו או בהשגחתו, לפי דין או לפי הסכמה של הורהו, הורהו החורג או אפוטרופסו.
  • (ב)בעל עסק או מי שעובד בעסק שבו נמכרים משקאות משכרים לשם שתיה במקום, לא ימכור ולא יגיש משקה משכר לקטין ולא יעודד אדם כאמור לשתות משקה משכר; העובר על הוראה זו, דינו – מאסר ששה חדשים.
  • (ג)בעל עסק או מי שעובד בעסק שבו נמכרים משקאות משכרים, רשאי לדרוש מאדם המבקש שיספקו לו משקה משכר, שיציג לו תעודה בה ניתן לוודא את גילו.
  • (ג1) בעל עסק או מי שעובד בעסק שבו נמכרים משקאות משכרים, אשר מכר, הגיש או סיפק משקה משכר לקטין בניגוד להוראות סעיפים קטנים (א1) עד (ב), חזקה כי היה מודע לכך שמכר, הגיש או סיפק משקה משכר לקטין, אלא אם כן הוכיח, ברמת ההוכחה הנדרשת במשפט אזרחי, שהקטין הציג לו תעודה כאמור בסעיף קטן (ג), ולפיה הוא אינו קטין.
  • (ד)בעל עסק שבו נמכרים משקאות משכרים, יציג במקום בולט בעסקו, בצורה שיקבע שר המשטרה בתקנות, הודעה המפרטת את הוראות סעיף זה ואת הוראות סעיף 193(ג).
  • (ה)מי שלא קיים הוראות סעיף קטן (ד) רואים אותו כמי שלא קיים תנאי מתנאי רשיון שניתן לפי חוק רישוי עסקים, תשכ"ח–1968, והוראות החוק האמור יחולו עליו.

מניתוח החוק עולים מספר פרטים חשובים לבעלי העסקים:

מכירת משקה לקטין יכולה להוביל לכתב אישום ולעונש מאסר של עד 6 חודשים ואף עומד בסכנה של סגירת העסק לפי חוק רישוי עסקים.

בעל עסק או עובד שלו רשאים לבקש תעודה מזהה ככל ועולה חשד לגיל הלקוח.

המחוקק בסעיף מקנה לשוטר סמכות לתפוס ולהשמיד משקה אלכוהולי אשר נתפס בידי קטין.

בעבירה של איסור מכירת אלכוהול לקטינים היא מסוג העבירות שלא צריך להוכיח יסוד נפשי של מחשב הפלילית או רשלנות ודי שהעבירה התבצעה מעצם מכירת המשקה. צור קשר עוד פלילי שלומי בן דור

מאחר ומדובר בעבירה פלילית ההמלצה היא כמו בכל חשד לביצוע עבירה פלילית לקבל ייעוץ מעורך המתמחה בדין הפלילי טרם מסירת גרסה במשטרה וזאת על מנת לסייע ככל שניתן שלא יוגש בהמשך כתב אישום אשר ככל ויוגש יכול להוביל להרשעה פלילית ואף לענישה משמעותית.

Scroll to Top
גלילה למעלה